Bedriftspresentasjon med Fishguard

Bedriftspresentasjon med Fishguard

Bedriftspresentasjon med Fishguard

Fishguard er et fima som tilbyr fiskehelsetjenester til oppdrettsnæringen, og i så måte en veldig interessant bedrift for mange av linjeforeningens medlemmer. 7. april holdt Arild Kollevåg fra Fishguard bedriftspresentasjon for oss i integrerbars lokaler på realfagsbygget.  Han er miljørådgiver og fiskehelsebiolog med hovedfag fra UiB.

Fishguard3

 

Firmaet er del av det større Nordlykonsernet, og har representanter i Norge, Skottland og Kina. Det er spesielt tre områder de tilbyr tjenester innenfor. Disse er fiskehelse, miljø og laboratoriearbeid. Eksempler på hva dette kan være er:

Fiskehelse
– Helsekontroll
– Diagnostikk
– Hygienekontroll
– Histologi
– Bioassay lakselus og bendelorm

Miljø

– Akkrediterte lokalitetsundersøkelser
– Akkrediterte MOM-B og MOM-C undersøkelser
– Søknad om etablering av nye oppdrettslokaliteter

Laboratorie

– Fett og farge for å bestemme kvalitet på kjøtt
– Vann- og matvareanalyse

Fishguard2

I tillegg arbeider de med rådgivning og kurs innenfor blant annet velferd, hygiene og kjemi
Dessuten fikk vi høre om flere pågående og spennende prosjekt, slik som en automatisk test for fett og farge, og en feltbasert PCR. Det fine med denne testen er at den sparer masse tid og bry, ettersom den raskt gir svar, i motsetning til andre prøver som må sendes tilbake til en lab.

Et eksempel på en problemstilling en kan støte på som ansatt er avlusing. Her er det mange variabler en må ta stilling til, størrelse på fisken, hvilken art det er snakk om og sykdom er alle ting som vil ha noe å si for mengden hydrogenperoksid som blir brukt.

Etter presentasjonen ble det servert gratis pizza og drikke som det ble satt stor pris på!

Logg Inn

×
Registrer ny bruker

×