Bedriftspresentasjon med Marine Harvest

Bedriftspresentasjon med Marine Harvest

Bedriftspresentasjon med Marine Harvest

Mandag 14. mars holdt Marine Harvest bedriftspresentasjon for linjeforeningens medlemmer i lokalene til UiB.
Roy Hjelmeland, som leder avlsprogrammet hos Marine Harvest foredro om strategiene og metodene de benyttet . Han forklarte hvordan de selekterte strains hos stamfisken for å forbedre laksens evne til å håndtere ulike utfordringer innen den robuste MOWI-stammen. Dette være seg i et forsøk på å bedre egenskaper som vekst, immunrespons eller kjøttkvalitet. Det var spennende og engasjerende å få den innsikten og ikke minst dybden som Hjelmeland med sin fartstid kunne by på. Neste post på programmet var ved Kevin Scherpenisse, Group manager of environment and sustainability, som utredet om arbeidet for å kartlegge, og redusere utslippene en får i forbindelse med lakseproduksjon. Siden det relativt lave karbonutslippet per kilo ferdig vare er noe som ofte trekkes frem som en fordel ved laks sammenlignet med annen kjøttproduksjon, var det særlig interessant å høre hvordan disse verdiene ble beregnet.Marine Harvest Sushi

Etter de to foredragene var det satt av tid til spørsmål og mingling.

Foruten et solid program med viktige temaer hadde Marine Harvest tatt med sushi til alle de frammøtte, noe sultne studenter absolutt vet å sette pris på. Det var ikke så mye som en wasabiflekk igjen etter arrangementet.

Takk for besøket!

Kristian har stillingen som nestleder i linjeforeningen. Når han ikke leser seg opp på fiskehelse liker han å ta selfies på toppen av Ulriken.
Logg Inn

×
Registrer ny bruker

×