ZERO LICE – TIME FOR GLOBAL ACTION

ZERO LICE – TIME FOR GLOBAL ACTION

ZERO LICE – TIME FOR GLOBAL ACTION

 

Lakselus ligger helt klart på førsteplassen blant de mange utfordringene i oppdrettssektoren hvis en ser på utgifter og arbeid. Derfor arrangerte NCE Seafood innovation center en konferanse på Radisson Blu bryggen, der spesialister fra næringen og ulike institusjoner kastet nytt lys over de mange utfordringene, og pekte på potensielle løsninger knyttet til den brysomme parasitten.

 

For et mer strukturert og oversiktelig arrangement ble presentasjonene delt i tre kategorier med hvert sitt fokus. Programmet var som følger.

Velkomsttale
Fredrik Witte, administrerende direktør i EWOS/Cargill
Åpningskommentar ved moderator
Nils Haga, Direktør, divisjon Akvakultur, Nofima
Del I: utfordringer

 

Kostnadene ved lakselus
Audun Iversen, Forsker, Nofima

Å bekjempe lakselus globalt
Dr. Gordon Ritchie, Avdelingsleder, fiskehelse og velferd, Marine Harvest AS

Regulering – idag og i fremtiden
Dr. Jens Chr. Holm, Direktør, Fiskeridirektoratet
Stian Johnsen, Seniorrådgiver, Mattilsynet

Norges luseovervåkning
Dr. Geir Lasse Taranger, Forskningsdirektør akvakultur, Havforskningsinstituttet

Luseresistens, en trussel som må overvåkes
Prof. Tor Einar Horsberg, Veterinær farmakologi, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Del II: Biologiske muligheter

 

The sea lice research center – nye produkter og verktøy
Prof. Frank Nilsen, Biologisk institutt, Universitetet i Bergen

Rensefisk, berggylt- prestasjon i lusekapmpen
Dr. Herve Migaud, Institutt for akvakultur, Universitetet i Stirling

Rensefisk, rognkjeks – prestasjon i lusekapmpen

Bjarne Reinert, Fagsjef Fiskehelse, Lerøy AS

Fôr som våpen
Simon Wadsworth, forskningsleder, EWOS Innovation

Avl og genetikk – hva kan gjøres? 
Dr. Borghild Hillestad, Genetikksjef, Salmobreed AS

Del III: tekniske løsninger

 

SFI CtrlAQUA – Lukkede oppdrettssystemer
Dr. Bendik Fyhn Terjessen, CtrlAQUA forsker, Nofima

SFI Eksponert – Havmerder
Dr. Arne Fredheim, SINTEF fiskeri og akvakultur

Medisinsk behandling
Prof. Tor Einar Horsberg, , Veterinær farmakologi, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Operation sequences and possibilities 
Dr. Tom Kjøde, Christian Michelsen Forskningssenter

A needed shift from medical to non-medical sealice control
Kjell Maroni, fagsjef havbruk, Fiskeri- og havbruksnæringens Forskningsfond

(FHF)

Workshop ved bordene
Oppsummering

Kjell Maroni, fagsjef havbruk, Fiskeri- og havbruksnæringens Forskningsfond

(FHF)

 

Fremtiden
Nils Haga, Nofima

 

 

Foruten det tettpakkede programmet, ble det servert god mat og satt av tid til mingling og meningsutveksling.

 

For powerpointpresentasjonene fra konferansen, følg linken under:

https://drive.google.com/folderview?id=0B3XTWHNyVkDiMkhtTEx6c2NhMkk&usp=drive_web

 

Etter konferansen tok NASF (North Atlantic Seafood) over, og holdt et seminar for unge ledere i oppdrettsbransjen. Arrangert i samarbeid med Ernst & Young hadde seminaret fokus på å styrke samarbeidet mellom neste generasjon ledere for å bedre flyten av kunnskap og erfaringer.

 

Etter inspirerende foredrag holdt av næringens eldre garde var det speed-networking i regi av Ernst & Young, der deltakerne delte sine karrieremessige utfordringer og ambisjoner.

zerolice1

For powerpointpresentasjonene fra seminaret, følg linken under:

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B3XTWHNyVkDiLWxzbUx6Z05Cckk&usp=drive_web

 

 

Logg Inn

×
Registrer ny bruker

×